Level 2

250€ (6 ώρες)

2 ώρες  Θεωρία & Εκπαιδευτικός αετός
1 ώρα  Χειρισμός αετού
1 ώρα Χειρισμός αετού με 1 χέρι Απογειωσεις/Προσγειωσεις
1 ώρα BodyDrag
1 ώρα Waterstart

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ 6973747800 

*Τα μαθήματα διεκπεραιώνονται από εγκεκριμένο ναυταθλητικό όμιλο της Αττικής.
Για την έναρξη των μαθημάτων απαιτείται εφάπαξ κόστος εγγραφής 50€.

*Η ακύρωση των μαθημάτων από την πλευρά των μαθητών θα πρέπει να γίνεται τουλάχιστον 24 ώρες πριν το μάθημα τηλεφωνικώς στο 6973747800.

*Σε περίπτωση απουσίας ή καθυστερημένης ακύρωσης (πχ. 1 ώρα πριν το μάθημα),
η διάρκεια του προγραμματισμένου μαθήματος θα αφαιρεθεί κανονικά από το
σύνολο του πακέτου ενώ για να επαναληφθεί το μάθημα, ο μαθητής θα πρέπει
να πληρώσει εκ νέου το σύνολο του ποσού των μαθημάτων που θα επαναλάβει

Θεωρία:

 • Εκμάθηση Ανεμολογίου (Wind Directions)
 • Επιλογή τοποθεσίας. ( Kitespot)
 • Έλεγχος και προετοιμασία του αετού
 • Ορθή συνδεση μπάρας-αετού
 • Επεξήγηση και δοκιμή συστημάτων ασφαλείας. (Safety System)
 • Σινιάλα επικοινωνίας (International Kiteboarding Signs)
 • Σωστή τοποθέτηση αετού ως προς τον άνεμο. (Power Window)

Χειρισμός εκπαιδευτικού αετού:

 • Τοποθέτηση αετού ανάλογα με τον αέρα
 • Κινδυνοι και επιδράσεις αέρα

Χειρισμός κανονικού αετού:

 • Έλεγχος και σωστή τοποθέτηση του αετού ως προς τον άνεμο.
 • Εκμάθηση ασφαλούς Απογείωσης και Προσγείωσης του αετού.

Bodydrag:

 • Εκμάθηση πλεύσης-πορείας μέσα στο νερό χωρίς σανίδα (Body-drag)
 • Δοκιμή συστημάτων ασφαλείας απελευθέρωσης αετό μεσα στο νερό σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
 • Εκμάθηση πλεύσης-πορείας μέσα στο νερό με σανίδα στο χέρι.

Waterstart:

 • Τεχνική αυτοδιάσωσης (Self rescue)  μαζί με τον εξοπλισμό.
 • Ελεγχόμενη εκκίνηση με σωστή τοποθέτηση αετού-σώματος-σανίδα. (Waterstart)

Παροχές:
Ο ναυταθλητικός όμιλος κατά τη διάρκεια των μαθημάτων παρέχει στους μαθητές του:

Τελευταίας τεχνολογία εξοπλισμό.

 • Kite
 • Σανίδι
 • Σωσίβιο
 • Γάντζο(Ζώνη)
 • Κράνος
 • Χρήση ενδοεπικοινωνίας
 • Χρήση σωστικού μεσου
 • Δυνατοτητα μεταφοράς στο σημείο μαθημάτων με δικό μας van κατόπιν συννενόησης.

Τα μαθήματα γίνονται από εμπειρους προπονητές ιστιοπλοίας και με επιτήρηση από έμπειρους ναυγοσώστες με πτυχίο ναυαγοσωστικής.

Το κάθε μάθημα είναι ατομικό!

WIND DIRECTIONS

Η κατανόηση της κατεύθυνσης και της ταχύτητας του αέρα είναι βασική προϋπόθεση για ένα επιτυχημένο Session,καθώς επίσης και η ασφαλέστερη κατεύθυνση στο kiteboarding είναι η διεύθυνση του αέρα να είναι παράλληλη με την παραλία (side shore wind).Αέρας που φυσάει παράλληλα στην παραλία (side-shore) και αέρας με ελαφριά διαγώνια κατεύθυνση από τη θάλασσα (side-on-shore) πρός τη παραλία είναι οι δυο καλύτερες κατευθύνσεις αέρα.Σιγουρευτείτε σε κάθε περίπτωση ότι υπάρχει σημείο κατά μήκος της παραλίας που μπορείτε να βγείτε σε περίπτωση ανάγκης όταν κινείστε στη διεύθυνση του αέρα.Σε κάθε περίπτωση παραμένετε μακρυά από εμπόδια.Μη κάνετε kitesurfing όταν ο αέρας φυσάει από τη ξηρά προς τη θάλασσα (off-shore wind),καθώς επίσης και όταν ο αέρας έρχεται κατευθείαν από τη θάλασσα και φυσάει προς τη ξηρά (on-shore)

KITESPOTS

Παρατηρήστε τον περιβάλλοντα χώρο της παραλίας,είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε προτού αποφασίσετε αν θα κάνετε Kitesurf ή όχι.Στο νερό ελέγξτε ότι ο βυθός δεν είναι επικίνδυνος (βράχια, αχινοί, τμήματα από βυθισμένα σκάφη κλπ αποτελούν εν δυνάμει κινδύνους).Στο έδαφος βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό χώρο προς τη μεριά που φυσάει ο αέρας (downwind) ώστε να μην τραυματιστείτε σε περίπτωση λάθος ελιγμού. Το να κάνετε kitesurfing κοντά σε αυτοκίνητα, δένδρα, κτίρια και βράχια δεν είναι ασφαλές. Εκτιμήστε το μήκος της προσβάσιμης παραλίας μήπως χρειαστεί να βγείτε αν δεν μπορέσετε να κινηθείτε αντίθετα από τη κατεύθυνση του αέρα (upwind).Τέλος, προτιμήστε μέρη που δεν είναι πολυσύχναστα, είναι προτιμότερο να κινήστε downwind σε σχέση με τους άλλους αναβάτες στο νερό.Όλο αυτό λέγεται σχέδιο ναυσιπλοΐας, άλλα πριν αποφασίσετε αν το σημείο είναι κατάλληλο, θα πρέπει να ελέγξετε ότι ο αέρας είναι ικανοποιητικός για kitesurfing.

SAFETY SYSTEMS

Κατά την διάρκεια του αθλήματος της ιστιοσανιδας, θα πρέπει να διασφαλιστεί η ασφάλεια, τόσο στη ξηρά όσο και στο νερό. Η ασφάλειά μας και η ασφάλεια των άλλων αναβατών (riders) και των λουομένων εξαρτάται αποκλειστικά από μας.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ:
Έλεγξε τον εξοπλισμό σου πριν από κάθε Session και το σπουδαιότερο έλεγξε ότι τα σχοινιά (kitelines) είναι σωστά τοποθετημένα πριν απογειώσεις τον αετό σου (Σχήμα 1).
Χρησιμοποίησε πάντα το σχοινί ασφαλείας (Safetyleash)(Σχήμα 2α & 2β), σύνδεσέ το προτού απογειώσεις τον αετό και έχε το συνδεδεμένο μέχρι και την προσγείωση. Το να αφήσεις τον αετό σου χωρίς σχοινί ασφαλείας (Safetyleash) μπορεί να σου κοστίσει την απώλεια του εξοπλισμού σου, ή τη πρόκληση κάποιου ατυχήματος αν μπερδευτούν τα σχοινιά (kitelines) σου με άλλο αετό.

ΣΙΝΙΑΛΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Είναι απαραίτητο να γνωρίζετε τα βασικά σινιάλα επικοινωνίας, έτσι θα αποφευχθούν παρεξηγήσεις στη συνεννόηση με τους άλλους.

Άσε τη μπάρα ή χρεισημοποίησε το σύστημα ασφαλείας
Θέλω να προσγειωθώ
Κινήσου απ’αυτή τη πλευρά
Βάλε τον αετό στις 12 η ώρα
Κάνε στροφή U
Όλα ΟΚ
Έτοιμος γι’απογείωση
Κινήσου απ’αυτή τη πλευρά
Χρειάζομαι βοήθεια

POWER WINDOW

Το παράθυρο του αέρα απεικονίζεται σαν ένα τέταρτο της σφαίρας στο κέντρο της οποίας βρίσκεται ο αναβάτης του αετού και περιγράφει την επιφάνεια πάνω στην οποία κινείται ο αετός. Το μέγεθος του παραθύρου εξαρτάται από το μήκος των σχοινιών (lines). Η τεχνική ορολογία του παραθύρου του αέρα είναι:
Ζενίθ ή κορυφή: εδώ ο αετός βρίσκεται στη θέση 12 η ώρα πάνω από το κεφάλι σας και δεν αναπτύσσει ισχύ, εφόσον ο αέρας είναι σταθερός. Δεν συνιστάται ο αετός να είναι στις 12 όταν είστε στη στεριά ή κοντά στη στεριά, επίσης όταν τον έχουμε στις 12 έχουμε ψηλά τη μπάρα.
Ζώνη ισχύος: είναι η περιοχή όπου ο αετός έχει τη μεγαλύτερη ισχύ. Χρησιμοποιείται για τη τεχνική έλξης σώματος (body dragging), για το ξεκίνημα στο νερό (water start) και για άλματα (jumps).
Αν κατανοήσεις την ισχύ στις διάφορες ζώνες του παραθύρου, αυτό σε βοηθάει να καταλάβεις που πρέπει να τοποθετήσεις τον αετό σου ανάλογα με τις αντιδράσεις που επιθυμείς να έχει.

Zenith or top: Ζενίθ ή κορυφή
Neutral zone: Ουδέτερη ζώνη
Power zone: Ζώνη ισχύος
Soft zone: Ζώνη ήπιας ισχύος

BODYDRAG

Η γνώση της δεξιότητας του body drag (έλξης σώματος) είναι εξαιρετικά χρήσιμη και θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε καταστάσεις που μερικές φορές είναι δυσάρεστες και επικίνδυνες.
Body drag upwind
Βάλτε τον αετό στις 45 μοίρες ( ώρα 10 ή 2 περίπου) ανάλογα με τη κατεύθυνση που θέλετε να ταξιδέψετε.

Η σωστή θέση για το body drag upwind είναι η θέση superman. Ξαπλώστε το σώμα σας στα πλάγια και τεντώστε όποιο από τα χέρια σας είναι ελεύθερο στο νερό. Κρατήστε το σώμα σας τεντωμένο και οδηγήστε τον αετό με το ένα χέρι κρατώντας τη μπάρα κοντά στο στήθος σε γωνία όχι μεγαλύτερη απο 45ό. Έχετε τα πόδια σας ελαφρώς ανοικτά και τεντωμένα για μεγαλύτερη σταθερότητα. Μη κολυμπάτε!!!

Οδηγήστε τον εαυτό σας στη διεύθυνση που θέλετε να πάτε χρησιμοποιώντας το χέρι σας και το σώμα σας. Για να ταξιδέψετε upwind γωνιάστε το σώμα σας 45 μοίρες upwind σε σχέση με το kite αλλά όχι περισσότερο από αυτό (σώμα σε ελαφριά κλίση upwind). Χαμηλή ισχύ του αετού και μικρή κλίση του σώματος upwind βοηθάει στο τελικό αποτέλεσμα.

WATER START

Προετοιμασία για water start

Για να μάθετε water start πρέπει να μπορείτε να πιλοτάρετε τον αετό σας από τη μια άκρη του παραθύρου του αέρα στην άλλη χωρίς να τον κάνετε να πέσει. Πρέπει να ξέρετε πως να ξανά απογειώσετε τον αετό σας από το νερό, να πιλοτάρετε με το ένα χέρι ώστε το άλλο να είναι ελεύθερο να ανακτήσει τη σανίδα, να χρησιμοποιείτε τα συστήματα ασφαλείας και να βάζετε τις πατούσες σας στις δέστρες της σανίδας (foot straps). Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα foot straps για να βάλετε τη σανίδα στη σωστή κατεύθυνση. Πάντοτε όμως να έχετε στο νου σας τον αετό σας!! Βάλτε τα χέρια σας στο κέντρο της μπάρας για να αποφύγετε τα λάθη κατά το πιλοτάρισμα και βάλτε τον αετό λίγο δεξιότερα ή αριστερότερα (ώρα 1 ή 11) της κορφής του παραθύρου του αέρα για να είναι πιο σταθερός. Τότε κάντε πρακτική στο body drag με τα πόδια σας στα foot straps.